Algeria

Recomandări privind călătoriile în Algeria

1. Există factori de risc – evitaţi deplasările ce nu sunt necesare! 

Pentru siguranţa cetăţenilor români care doresc să se deplaseze în Algeria, Ministerul Afacerilor Externe recomandă să se manifeste atenţie sporită în deplasările în afara localităţilor, pe timpul nopţii precum şi în cartierele populare din marile oraşe. Totodată, vizite în regiunile izolate de munte și în zonele de frontieră cu Libia și Mali trebuiesc făcute cu agenți de turism atestați și cu informarea autorităților.

Ameninţarea teroristă şi pericolul răpirii unor persoane, inclusiv cetăţeni străini, persistă deşi autorităţilr au luat în ultimii trei ani măsuri deosebite pe linia protecţiei. Contextul regional marcat de crizele din Libia şi Mali influenţează negativ securitate internă.

Pentru a evita situaţiile neplăcute care pot apărea în cadrul deplasării dumneavoastră în Algeria, este indicat să vă informaţi, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonă! În acest sens, accesaţi periodic pagina web a Ministerului Afacerilor Externe(www.mae.ro).


2. Contactarea autorităţilor române 

Dacă sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi în Algeria sau vă aflaţi deja pe teritoriul acestei ţări, vă sfătuim să vă adresaţi Ambasadei României la Alger şi să vă anunţaţi prezenţa în regiune, comunicând coordonatele dumneavoastră pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Atenţionăm cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse.


3. Alte recomandări

Vă recomandăm cu insistenţă să vă încheiaţi asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!

Pentru siguranţa dumneavoastră, în cazul în care sunteţi nevoit să călătoriţi în Algeria:

  • Respectaţi anunţurile sau indicaţiile autorităţilor locale, în toate împrejurările.
  • Evitaţi circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării sau cu ocazia unor demonstrații.
  • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.
  • Respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale. Persoanele de sex feminin sunt sfătuite să adopte o ţinută conservatoare şi un comportament decent în public.
  • Recurgeţi la operatori de turism acreditaţi şi nu vă îndepărtaţi de grupul turistic, care are asigurată escortă din partea autorităților locale.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

Importanța înregistrării în portalul www.econsulat.ro a cetățenilor români prezenți în Algeria

14.01.2020

Pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau urmează să se deplaseze în Algeria este importantă înregistrarea în portalul www.econsulat.ro…

Vizită la Ministerul Energiei, întâlnire cu ministrul Mohamed ARKAB - 28.01.2020

28.01.2020

Au fost abordate probleme legate de participarea firmelor românești la programele de dezvoltare în domeniul energiilor solare și eoliene, precum și…

04.12.2019 - Sărbătorirea Zilei Naționale a României la Alger

05.12.2019

Au fost prezenți doi miniștri ai guvernului algerian, alături de cca 300 de invitați (parlamentari, membri ai corpului diplomatic, reprezentanți de…

10.11.2019 - Cu ocazia Armistițiului (11.11.1919), care a pus capăt Primului Război Mondial, depuneri de coroane de flori la cimitirele din Algeria în care odihnesc eroi din țările europene

12.11.2019

Cu ocazia Armistițiului (11.11.1919), care a pus capăt Primului Război Mondial, depuneri de coroane de flori la cimitirele din Algeria în care odihnesc …