Algeria

Ameninţări teroriste

Algeria începând cu 2007, nu a mai cunoscut atentatele teroriste de anvengură pe teritoriul ţării. Cu toate acestea în zone  izolate sunt semnalate reziduri de celule teroriste care fac obiectul unor acţiuni ferme de anihilare în prezent.

Activităţile teroriste sporadice sunt semnalate în unele regiuni după cum urmează: Bejaia, Bouira, Tizi Ouzou, Tipaza, Boumerdes şi Constantin precum şi în apropierea frontierelor vestică şi sudică a ţării. 

Violenţa teroristă se manifestă sub diferite forme: ambuscade împotriva forţelor de ordine, asasinate, explozia bombelor artizanale. Un important dispozitiv de securitate este desfăşurat în marile aglomeraţii, oraşele fiind în general securizate, precum şi în regiunile de frontieră cu Libia, Mali şi Maroc.

Autorităţile locale menţin dispozitive de securitate pe principalele axe rutiere, în zonele marilor hoteluri şi a localităţilor turistice.

Practica răpirii de persoane, însoţite de cereri de răscumpărare a dispărut în ultimii ani. Se recomandă totuşi să evitaţi zonele de risc menţionate anterior.

Vă sfătuim să urmăriţi în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile algeriene şi să accesaţi periodic site-ul web al Ministerului român al Afacerilor Externe.

          

Întâlnire cu Președintele - Director General al companiei petroliere Sonatrach, cea mai mare din Algeria și din Africa

06.11.2019

Întâlnire cu Președintele - Director General al companiei petroliere Sonatrach, cea mai mare din Algeria și din Africa Au fost analizate inițiative …

Sărbătorirea Zilei Armatei Române - 23.10.2019

29.10.2019

În mesajul rostit, atașatul militar al ambasadei a subliniat rolul armatei române în istoria milenară a țării noastre pe linia apărării…

Întâlnirea anuală a Asociației ”Prietenii României” - 26.10.2019

29.10.2019

Întâlnirea anuală a Asociației ”Prietenii României”, formată la inițiativa unui grup de foști studenți algerieni în țara noastră. Anul…

17.05.2019 - Festivalul Cultural European - 2019

22.05.2019

Marcarea președinției României la Consiliul Uniunii Europene prin spectacolul de muzică tradițională susținut de Qvintetul Ana Maria Galea din…