Algeria

Ameninţări teroriste

Algeria începând cu 2007, nu a mai cunoscut atentatele teroriste de anvengură pe teritoriul ţării. Cu toate acestea în zone  izolate sunt semnalate reziduri de celule teroriste care fac obiectul unor acţiuni ferme de anihilare în prezent.

Activităţile teroriste sporadice sunt semnalate în unele regiuni după cum urmează: Bejaia, Bouira, Tizi Ouzou, Tipaza, Boumerdes şi Constantin precum şi în apropierea frontierelor vestică şi sudică a ţării. 

Violenţa teroristă se manifestă sub diferite forme: ambuscade împotriva forţelor de ordine, asasinate, explozia bombelor artizanale. Un important dispozitiv de securitate este desfăşurat în marile aglomeraţii, oraşele fiind în general securizate, precum şi în regiunile de frontieră cu Libia, Mali şi Maroc.

Autorităţile locale menţin dispozitive de securitate pe principalele axe rutiere, în zonele marilor hoteluri şi a localităţilor turistice.

Practica răpirii de persoane, însoţite de cereri de răscumpărare a dispărut în ultimii ani. Se recomandă totuşi să evitaţi zonele de risc menţionate anterior.

Vă sfătuim să urmăriţi în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile algeriene şi să accesaţi periodic site-ul web al Ministerului român al Afacerilor Externe.

          

28.11.2018 - Recepție pentru marcarea Centenarului Marii Uniri - 1 Decembrie 1918 și crearea Statului Unitar Român

02.12.2018

Recepție pentru marcarea Centenarului Marii Uniri - 1 Decembrie 1918 și crearea Statului Unitar Român. Guvernul algerian a fost reprezentat de…

05.11.2018 - Întrevedere a ambasadorului României la Alger cu Liess Boukra, director al Institutului Național de Studii de Strategie Globală (INESG)

06.11.2018

Întrevedere a ambasadorului României la Alger cu Liess Boukra, director al Institutului Național de Studii de Strategie Globală (INESG). Au fost…

03.11.2018 - Participare românească, scriitorul Ioan T. Morar, la cea de-a X-a ediție a ”Întâlnirilor scriitorilor europeni și magrebieni” desfășurată în cadrul Târgului de Carte de la Alger (SILA-2018)

06.11.2018

Participare românească, scriitorul Ioan T. Morar, la cea de-a X-a ediție a ”Întâlnirilor scriitorilor europeni și magrebieni” desfășurată în…

Celebrarea Zilei Armatei Române - 2018

28.10.2018

Ambasada României la Alger a sărbătorit, marți 23 octombrie 2018, Ziua Armatei, instituție fundamentală a statului român care a contribuit…